Jaarlijks wordt op boerderij Groot Zandbrink een Hooidag georganiseerd. Op ons evenemententerrein is  tussen 13.00 en 16.00 uur van alles te zien en te beleven voor jong en oud.
Demonstraties van het ambachtelijke hooien: van het gras in de wei tot hooi in de hooiberg. We laten het oude ambacht zien met paarden en handwerk.

Maar ook andere (oude) ambachten en streekproducten komen aan bod, zoals een imkerij, een smid, en glazenier, oude werktuigen en nog veel meer. Verder ook diverse lokale bedrijven met een historisch en/of natuurlijke achtergrond.

Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals schminken, creatief en spelen in het hooi.

Zin in een mooie wandeling? Onder leiding van een boswachter is er een wandeling in het aangrenzende natuurgebied. Tussen 10.00 en 11.00 uur kunt u starten met een wandeling (circa 15 km) die begint en eindigt op Hoeve Groot Zandbrink. Leuk om te combineren!

En dan is er dit jaar een TAARTWEDSTRIJD. Iedereen die vindt dat de zijn/haar eigen gebakken taarten het allerlekkerste zijn dagen wij uit in onze wedstrijd. En iedereen die gewoon zin heeft om te bakken natuurlijk ook. Kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina.

Taart


Maatschappelijke functie

Hoeve Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke lokatie. Midden in het agrarisch landschap en met een rijke historie. De boerderij heeft een bestemming als groen activiteitencentrum. Het accent ligt op recreatie en educatie. Dit speelt in op een groeiende maatschappelijke behoefte.

Contact

Bel ons
+31 (0)6 15 60 29 94
Bezoek ons
Postweg 2, 3831 SE Leusden
Bereikbaar met OV

Website: Bonte Muizen