Ieder jaar in april vindt de ploegwedstrijd plaats op Hoeve Groot Zandbrink. Dit jaar willen wij U twee manieren om te ploegen laten zien: ploegen met paard zoals gebruikelijk tot 1960. Na het ploegen worden er verschillende werktuigen gedemonstreerd om de grond verder te bewerken en in te zaaien: de eg, cultivator en de zaaimachine. Allen getrokken door 1 of 2 paarden.

Overige activiteiten naast het ploegen zijn ; oude ambachten, rondleidingen over het erf en een natuurwandeling naar het gebied van de Moorsterbeek onder leiding van een gids. leden van de werkgroepen tuin, bijen, historische kring, houtbewerking en anderen vertellen u graag over hun werkzaamheden. Ook zullen deze middag de schapen op Groot Zandbrink geschoren worden. Voor de kinderen zijn er volop lentedieren zoals konijnen, kuikens, lammetjes om te knuffelen. Bij goed weer kunnen kinderen op de boerenwagen stappen voor een ritje door de omgeving.


Maatschappelijke functie

Hoeve Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke lokatie. Midden in het agrarisch landschap en met een rijke historie. De boerderij heeft een bestemming als groen activiteitencentrum. Het accent ligt op recreatie en educatie. Dit speelt in op een groeiende maatschappelijke behoefte.

Contact

Bel ons
+31 (0)6 15 60 29 94
Bezoek ons
Postweg 2, 3831 SE Leusden
Bereikbaar met OV

Website: Bonte Muizen