Hoeve Groot Zandbrink is een zogenaamde TOP, dat staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een 'knooppunt' waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In de nabije omgeving van de TOP is vaak horeca te vinden, voor een kopje koffie en waar eventueel een oplaadpunt voor elektrische fietsen beschikbaar is.

Ontdek welke wandel- en fietsroutes u kunt starten vanaf onze locatie. Hoeve Groot Zandbrink is ook een ideale tussenstop, waarbij u in ons Theehuis even kunt ontspannen en genieten van een kopje koffie of iets anders. Download de brochure.

Wandelroutes

Langs Hoeve Groot Zandbrink liggen diverse Klompenpaden. Kijk voor actuele info op www.klompenpaden.nl. Daarnaast zijn er ook nog andere, bewegwijzerde wandelpaden.

Snorrenhoefpad, 9 km
Markering: Rode klompen
Startpunt: Vanaf TOP Hoeve Groot Zandbrink
Wandelen door weilanden, over landgoederen, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Leusden. Klompen aan, rugzak op en gaan! Meer info.

Glindhorsterpad, 10 km
Markering: Groene klompen
Startpunt: Volg eerst het Snorrenhoefpad en afhankelijk van de richting kunt u bij De Glind of ten zuiden van Achterveld een overstap maken op het Glindhorsterpad.
Ook deze wandeling gaat door het agrarisch gebied, over landgoederen en boerenerven. De Glind is een klein dorp met veel zorgvoorzieningen voor jongeren. Erg leuk is het ‘Melissen paadje’ tussen Postweg en Helweg,met fraaie boerenkunst. Meer info.

Andere klompenpaden in de omgeving
Dashorsterpad (12,5 km) en Stoutenburgerpad (10 km).

Grebbeliniepad,(LAW) 91 km
Markering: Blauw-groene vignetten
Startpunt: Asschatterweg richting Leusden, net over Valleikanaal
Het Grebbeliniepad Ochten - Rhenen - Spakenburg gaat over wild begroeide dijken en brengt je langs sluisjes, bunkers en coupures van cementzakken. Zo leer je de cultuurhistorie en de natuur van de Gelderse Vallei op een unieke manier kennen. Meer info.

Of het Marskramerpad (LAW) 350 km
Meer info.

Fietsroutes

Fietsroute Rondje Den Treek-Henschoten 27 km (verkort 18 km)
Startpunt: Asschatterweg richting Leusden en bij Valleikanaal fietspad nemen.
Landgoed Den Treek-Henschoten is een familielandgoed van 2.200 ha.
Volg knooppunten 63, 78, 80, 51, 95, 94*, 93, 15 richting 06 , bij kruispunt rechtsaf Doornseweg, 1e weg rechtsaf Treekerweg en volg dan 93, 94, 13, 86, 82, 08, 05, 63
* Verkorte route, fiets van 94 naar 13

Fietsroute Vallei en Heuvelrug, 36 km
Startpunt: Asschatterweg richting Leusden en bij Valleikanaal fietspad nemen.
De route voert langs het Valleikanaal met de Grebbeliniedijk. Op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug staat de Pyramide van Austerlitz.
Volg knooppunten 63, 08, 82, 86, 87, 84, 85, 89, 06, 03, 02*, 93, 94, 95, 07, 05, 63
* Voor een bezoek aan de Pyramide ga je even van de route af (600 m.) bij knooppunt 02

Fietsroute Gelderse Vallei, 47 km
Door landelijk gebied met graslanden, houtwallen en kleine bosgebieden.
Volg knooppunten 63, 78, 96, 01, 02, 45, 07, 03, 04, 06, 49, 48, 46, 47, 09, 96, 78, 63

 

In de omgeving

Asschatterkeerkade
De Asschatterkeerkade is een dwarsdijk van de Grebbelinie in Leusden. In mei 1940 is hier flink gevochten. De loopgraven en kazematten zijn in 2011 hersteld. Als je wandelt over deze keerkade, kun je de geschiedenis zien.
De kade ligt op een kilometer van Groot Zandbrink in de richting van Leusden. Bij de Langesteeg is een Duitse bunker ingericht als Museumbunker over de Grebbelinie.

De Riet
De Riet is een biologische boerderij met melkkoeien en varkens. Er is een kleinschalige bierbrouwer en er wordt knoflook uit de streek verkocht. Deze produkten zijn samen met de zelf geteelde aardappelen en andere groentes te koop in de boerderijwinkel. Ook bij vergaderingen en kookworkshops worden de eigen ingrediënten gebruikt. Een mooie gelegenheid voor het beleven en proeven van De Vallei!

Museumboerderij De Grote Glind
In museumboerderij De Grote Glind vindt u boerengereedschap dat 100 jaar geleden werd gebruikt. Vroeger werd het land met de hand en met paarden bewerkt. Een broedmachine op petroleum, een bietensnijder en oude tractoren zijn ware pronkstukken. Zo wordt er een realistisch beeld geschetst van het leven dat men leidde op het boerenerf.

Nederlands Pluimveemuseum
In het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld kunt u de geschiedenis van de kip en het ei beleven. Bij de antieke broedmachine is te zien hoe een kuiken uit het ei komt. Kinderen mogen de kuikentjes vasthouden en knuffelen. In de hoendertuin is een speeltuin voor de kleintjes. En in het veilinglokaal kunt u een doosje eieren kopen door de klok stil te zetten.


Maatschappelijke functie

Hoeve Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke lokatie. Midden in het agrarisch landschap en met een rijke historie. De boerderij heeft een bestemming als groen activiteitencentrum. Het accent ligt op recreatie en educatie. Dit speelt in op een groeiende maatschappelijke behoefte.

Contact

Bel ons
+31 (0)6 15 60 29 94
Bezoek ons
Postweg 2, 3831 SE Leusden
Bereikbaar met OV

Website: Bonte Muizen